Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟ 5ο Γ.Ε.Λ. ΦΕΤΟΣ



Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 5ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-2010.
Ποιός δεν αγκαλιάζει τέτοιο Διευθυντή σαν τον Βαδραχάνη;

Α' ΜΕΡΟΣ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 5ου Γ.Ε.Λ. ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

    Και φυσικά το διασκεδάσαμε πολύ.   
   Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γ.Ε.Λ. συμμετείχαν στα περισσότερα από τα ατομικά αγωνίσματα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης εκτός από την Άρση Βαρών και την Πάλη καθώς στο Σχολείο μας δεν φοιτά κανένας εν ενεργεία αθλητής των παραπάνω αθλημάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους. Συμμετείχαμε σε έξι αθλήματα, στην Αντισφαίριση, στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, στην Κωπηλασία, στον Ανώμαλο Δρόμο, στην Κολύμβηση και στον Στίβο. Η παρουσία των μαθητών μας ήταν εξαιρετική καθώς υπήρξε μαζική, με υψηλές επιδόσεις και επέδειξαν όλοι τους αγωνιστικότητα και αθλητικό ήθος. Αναλυτικά συμμετείχαμε:

 ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ.
    Μπροστά στα γήπεδα της Μίκρας.
   Ο μαθητής Νικολαϊδης Γιώργος της Α’ τάξης συμμετείχε στους αγώνες Αντισφαίρισης Α’ Φάσης Λυκείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 16 Μαρτίου 2010 που διεξήχθησαν στο Ε.Α.Κ. Μίκρας. Ο αθλητής μας αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.




ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
    Περιχαρής μετά την προσπάθεια.
   Με τρεις μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαμε στους Αγώνες της Α’ Φάσης της Κολύμβησης Λυκείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010. Στα αγόρια ο Χρυσόπουλος Γιώργος της Β’ τάξης κατετάγει 26ος στο αγώνισμα των 50 μέτρων ελεύθερο με επίδοση 43’’26.

    Οι δύο νηρηϊδες του Σχολείου μας.
   Στα κορίτσια αγωνίστηκαν οι μαθήτριες της Β’ τάξης Μπαλατσούκα Κατερίνα και Χατζοπούλου Κατερίνα στα 100 μέτρα ελεύθερο και κατετάγησαν αντιστοίχως 5η με 1’16’’75 και 6η με 1’23’’70. Και οι δύο είναι εν ενεργεία αθλήτριες υδατοσφαίρισης η πρώτη και τεχνικής κολύμβησης η δεύτερη.



ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
    Η ομάδα μας σε πλήρη σύνθεση στο Στρατόπεδο Κόδρα μετά τον αγώνα.
   Με πλήρεις ομάδες αγοριών και κοριτσιών το Σχολείο μας πήρε μέρος στον Αγώνα Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Λυκείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στο Στρατόπεδο Κόδρα στη Καλαμαριά.


    Ο Α. Γκογκαλάτζε τερματίζει κατάκοπος.
   Στα αγόρια η ομάδα μας κατέκτησε την τρίτη θέση στην ομαδική βαθμολόγηση με 132 βαθμούς καθώς και οι τέσσερεις μαθητές μας τερμάτισαν και μάλιστα με πολύ καλή επίδοση στον δρόμο των 4000 μέτρων: ο Γκογκαλάτζε Αλέξανδρος τερμάτισε 4ος με επίδοση 13’30’’2, ο Μένος –Αικατερινιάδης Χριστόφορος 24ος με 13’44’’, ο Λασκαρίδης Στέφανος 44ος με 14’3’’ και ο Παλαιολόγου Θεόφιλος 60ος με 14’18’’. Όλοι τους μαθητές της Β’ τάξης.
    Η ομάδα των κοριτσιών πρώτη στην Ομαδική Βαθμολογία.
   Στα κορίτσια η ομάδα μας κατέκτησε την πρώτη θέση στην ομαδική βαθμολόγηση με 115 βαθμούς καθώς ήταν η μόνη ομάδα της οποίας οι μαθήτριες τερμάτισαν όλες (και οι πέντε) στον δρόμο των 3000 μέτρων. Οι μαθήτριες μας επέδειξαν εξαιρετική αγωνιστικότητα και η Μπατσίλα Θεοφανή τερμάτισε 21η με 12’41’’ και επιβραβεύτηκε από τους διοργανωτές με μετάλλιο καθώς ολοκλήρωσε την προσπάθεια της με ένα παπούτσι!!! Ακολούθως τερμάτισαν η Στανιτσίδου Στεργιαννή 30η με 12’50’’, η Κάτση Ιωάννα 31η με 12’51’’, η Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα 33η με 12’53’’ και η Καλφόγλου Σοφία 34η με 12’54’’. Όλες οι μαθήτριες, εκτός από την Στανιτσίδου που είναι μαθήτρια της Α΄τάξης, είναι στη Β’.τάξη. Οι Στανιτσίδου και Μπατσίλα είναι εν ενεργεία αθλήτριες σωματείων.

Η αθλήτρια με το υψηλότερο αγωνιστικό φρόνημα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

 Με δύο μαθητές της Β’ τάξης εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στην πρώτη φάση των αγώνων Κωπηλασίας Λυκείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης που διεξήχθηκαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές μας Γκογκαλάτζε Αλέξανδρος (δεξιά) και Τσικριτζής Χρυσάφης έκαναν εξαιρετική εμφάνιση αλλά μόνο ο πρώτος προκρίθηκε στην Τελική Φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος στην Καστοριά όπου και κατετάγει τέταρτος. Και οι δύο είναι αθλητές σωματείων της πόλης.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

    Η ομάδα μας των Αγοριών στο Ομαδικό.
   Με πλήρη ομάδα αγοριών συμμετείχαμε στη διοργάνωση του Ομαδικού Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που έγινε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 στο Περίπτερο 1 στη Δ.Ε.Θ. Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους Τελίδη Βασίλειο, Τσάλη Θεόδωρο, Νικολαϊδη Γιώργο και Διαμαντόπουλο Φραγκίσκο (Β’ τάξη) κατέκτησε την δεύτερη θέση. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα του 17ου Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης από το οποίο ηττηθήκαμε με 3-0.
    Οι μαθητές μας με τα ασημένια μετάλλια.
    Η Στελλα πάντα ευγενική, με την αντίπαλο της.  
   Στη διοργάνωση του ατομικού που έγινε την Πέμπτη 26/11/2009 αγωνίστηκαν οι Στανιτσίδης Παναγιώτης και Χαλιμπάκης Απόστολος. Στα κορίτσια έλαβαν μέρος οι μαθήτριες Στανιτσίδου Στεργιανή και Βάκουλη Ελένη της Β’ τάξης.


ΣΤΙΒΟΣ
     Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
    Την Δευτέρα και Τρίτη 22 και 23 Μαρτίου 2010 το 5ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης συμμετείχε με την μεγαλύτερη ομάδα του θεσμού στους Αγώνες Στίβου της Α’ Φάσης των Λυκείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 22 αθλητές και αθλήτριες!!! Το Σχολείο μας έλαβε τον άτυπο τίτλο του Πολυνίκη καθώς κατέκτησε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων από κάθε άλλο (7). Αναλυτικά:
Σφαιροβολία Αγοριών: Αγωνίστηκαν οι Λυγγερίδης Γιώργος (9ος με 9.45) και ο Ντάκης Θανάσης (10ος με 9.28) και οι δύο μαθητές της Γ’ τάξης.
Σφαιροβολία Κοριτσιών: Η Στανιτσίδου Στεργιανή βγήκε πρώτη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 10.64. Η μαθήτρια της Α’ τάξης αγωνίστηκε και στον Τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Κατερίνη.

Ακόμη και κερκίδα στη Σφαιροβολία κάναμε!!!

    Ο Νίκος Ταχτεβρενίδης τρίτος στη Δισκοβολία.
   Δισκοβολία Αγοριών: Ο Ταχτεβρενίδης Νικόλαος πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 13.92, ο Ρωσόπουλος Δημήτρης έλαβε την τέταρτη θέση με 11.80. Μαθητές της Β’ τάξης.



Ο Παναγιώτης Στανιτσίδης πετάει το ακόντιο με άψογη τεχνική.
Ακοντισμός Αγοριών : Ο Στανιτσίδης Παναγιώτης βγήκε 5ος με 27.54 και ο Λινταρής Θανάσης 7ος με 22.75. Μαθητές της Γ’ τάξης.




    Δείχνοντας το μετάλλιο του με καμάρι.
   Άλμα Τριπλούν Αγοριών : Χάλκινο μετάλλιο έλαβε ο Σταματόπουλος Θωμάς με επίδοση 9.47 ενώ ο Κουμποτής Απόστολος είχε μόνο άκυρες προσπάθειες. Μαθητές της Γ’.



Γιάννης Τέτοβας περνάει το όριο του Ύψους (και το δικό του).
Ύψος Αγοριών: Μετάλλιο και εδώ, χάλκινο, για τον Τέτοβα Γιάννη με επίδοση 1.62.




Ο Γιάννης Τέτοβας στο βάθρο των νικητών.
Δρόμος 100 μέτρων Αγοριών και Κοριτσιών: οι Σπανός Μιλτιάδης 9ος με 12’42’’, Μπαλαμπάνης Πρόδρομος 28ος με 13’64’’ και η Αλεξιάδου Φωτεινή 13η με 17’11’’.
Δρόμος 200 μέτρων Αγοριών: Ο Χαλιμπάκης Αποστόλης βγήκε 10ος με 25’59’’ και ο Ντούκας Θανάσης 27ος με 29’31’’.

    Χάλκινο μετάλλιο αλλά με μεγάλο ανταγωνισμό.
   Δρόμος 800 μέτρων: Ο Βακόλας Αλέξανδρος- Βίκτωρ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 2’16’’26 ενώ ο Μαντής Αλέξης βγήκε 8ος με επίδοση 2’32’’50.
Δρόμος 1500 μέτρων: Οι μαθητές μας Τσικριτζής Χρυσάφης τερμάτισε 7ος με 5’12’’20 και ο Παλαιολόγου Θεόφιλος 13ος με 5’55’’50.

    Με άψογη τεχνική και τακτική βγήκε δεύτερος.
   Δρόμος 3000 μέτρων: Αργυρό μετάλλιο για τον Γκογκαλάτζε Αλέξανδρο με 10’39’’57.
Δρόμος 2000 μέτρων με φυσικά εμπόδια : Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κουτρούλης Δοξάκης με 11’19’’60 ενώ ο Χατζήογλου Θεόδωρος δεν τερμάτισε.

Το πιο δύσκολο μετάλλιο που κατέκτησε μαθητής μας.

Τελικός Απολογισμός: 22 συμμετοχές και 1 Χρυσό, 1 Αργυρό και 5 Χάλκινα.