Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 5ου Γ.Ε.Λ. ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στα ομαδικά αθλήματα το 5ο Γ.Ε.Λ. συμμετείχε σε όλα εκτός της Χειροσφαίρισης. Παρουσίασε ισχυρές ομάδες στο Ποδόσφαιρο, την Καλαθοσφαίριση και την Πετοσφαίριση σε Αγόρια και Κορίτσια και έβαλε σημαντικές βάσεις για καλύτερη πορεία στο μέλλον.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ομάδα Ποδοσφαίρου του 5ου σε πλήρη σύνθεση.
    Η ομάδα Ποδοσφαίρου Αγοριών του 5ου Γ.Ε.Λ. αγωνίστηκε στην Α’ Φάση του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανατολικής Θεσσαλονίκης και έφθασε μετά από μια εξαιρετική πορεία στον Τελικό του Ομίλου της (στο γήπεδο του «Αριστοτέλη» στην Καλαμαριά) όπου την πορεία της ανέκοψε η ομάδα του 1ου Γ.Ε.Λ. Θέρμης. Την ομάδα αποτέλεσαν οι: Ντούκας Θανάσης, Μαντής Αλέξης, Κουρούπης, Λινταρής Θανάσης, Κοσμίδης, Κουμποτής Απόστολος, Κουτρούλης Δοξάκης, Σπανός Μιλτιάδης, Δάμκαλης, Χαλιμπάκης Αποστόλης, Μπαλαμπάνης Πρόδρομος, Βακόλας Αλέξανδρος, Τσικριτζής Χρυσάφης, Ανδρέου, Αλταλίκης, Σταματόπουλος Θωμάς και Χατζίογλου Θεόδωρος. Την ομάδα προπόνησε και κατεύθυνε ο γυμναστής του Σχολείου Γιάννης Μπαχάς.
Τα αποτελέσματα που έφερε η ομάδα ήταν τα εξής:
9ο Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης- 5ο Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης (12-1-2010): 1-8.
2ο Γ.Ε.Λ. Καλαμαριάς- 5ο Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης (18-1-2010): 1-4.
5ο Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης- 1ο Γ.Ε.Λ. Μίκρας (20-1-2010): 4-3 πέναλντι (καν. διάρκεια 1-1).
Τελικός Ομίλου: 5ο Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης- 1ο Γ.Ε.Λ. Θέρμης: 0-3.

Και η κερκίδα του γηπέδου της Καλαμαριάς ήταν πάντα γεμάτη.

Ο Αλέξανδρος Βακόλας και ο τερματοφύλακας ο Αλέξης Μαντής σημαντικοί συντελεστές της επιτυχίας.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών του Σχολείου μας.
    Στην Καλαθοσφαίριση συμμετείχαμε με ομάδα Αγοριών και Κοριτσιών στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα Λυκείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στα Αγόρια η ομάδα μας νίκησε στο Δ.Α.Κ. Καλαμαριάς τον πρώτο της αγώνα την ομάδα του 2ου Γ.Ε.Λ. Καλαμαριάς με σκορ 54-45. στον δεύτερο αγώνα που έδωσε ηττήθηκε από το δυνατό σύνολο του 4ου Γ.Ε.Λ. Καλαμαριάς (Ε.Τ.Α.Δ.). Οι μαθητές μας που αγωνίστηκαν ήταν οι: Μπόσκος Γ., Νικολαϊδης Π., Μένος-Αικατερινιάδης Χ., Χατζηβασιλειάδης Ι., Παπαφωτίου Β., Ντάκης Θ., Γκουζούλης Λ., Κουλούρης Ι., Στανιτσίδης Π. και Λυγγερίδης Γ.
    Στα κορίτσια η ομάδα μας ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε τη, μετέπειτα πρωταθλήτρια, ομάδα των Εκπαιδευτητρίων Μαντουλίδη, καθώς οι άλλες που κληρώθηκαν αποχώρησαν. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο: 14-94. Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο γήπεδο του νέου Ρυσίου ήταν οι: Μαυρουδή, Κουτρούλη, Κυριακίδου, Στανιτσίδου και Λαϊνά.
Η κερκίδα μας εντυπωσίασε τους πάντες στο κλειστό της Καλαμαριάς.
Οι αθλήτριες μας σε μια από τις ανάπαυλες του αγώνα.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η ομάδα Πετοσφαίρισης Αγοριών σε πλήρη παράταξη.
    Το 5ο Γ.Ε.Λ. συμμετείχε με δύο ομάδες και σε αυτή τη διοργάνωση. Η ομάδα μας των Αγοριών αντιμετώπισε το 2ο Πειραματικό στο Δ.Α.Κ. Καλαμαριάς και ηττήθηκε χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση με 3-0 σετ. Την ομάδα αποτελέσαν οι: Στανιτσίδης Παναγιώτης, Τελίδης Βασίλης, Ρωσόπουλος Δημήτρης, Παλαιολόγου Θεόφιλος, Τσάλλης Θεόδωρος, Μυλωνάς Κυριάκος, Λασκαρίδης Στέφανος, Ταχτεβρενίδης Νικόλαος και Σαρλής Χρήστος.
Ο Θόδωρος Τσάλλης σε ένα από τα πολλά επιτυχημένα σερβίς του.
    Στα Κορίτσια η πολύ ισχυρή ομάδα μας ηττήθηκε στο γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. από την ομάδα του 8ου Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης με 3-1 σετ.. Οι μαθήτριες της ομάδας ήταν οι: Κουκότσικα Κατερίνα, Κωστοπούλου Ελένη, Γραϊδου Χαρά, Γριπελάκη Φλωρεντία, Βακούλη Ελένη, Κωνσταντινίδου Συμέλα, Ισπογλίδου Πολυξένη, Τζαφέρη Καλλιόπη, Χατζηαντωνίου Αλεξάνδρα, Μητρακούδη Μαρία, Θωμοπούλου Αγγελική, Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα, Μίχου Μάρθα, Παπαδοπούλου Αναστασία και Συμεωνίδου Εμμανουέλα.
Δεν πήγαμε μόνο εμείς στα γήπεδα ήρθε και οι επαγγελματίες αθλητές σε εμάς.
    Η αθλητική δραστηριότητα των μαθητών και των μαθητριών του 5ου Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2009-2010 υπήρξε πλούσια και γεμάτη εμπειρίες αλλά και παιδαγωγικά παραδείγματα όπως μόνο η ενεργός αθλητική δράση και συμμετοχή ξέρει να διδάσκει. Εύχομαι να δημιουργήθηκε μια σημαντική παρακαταθήκη προσδοκιών και ιδεών που θα είναι γόνιμη στο μέλλον για το Σχολείο μας.
Διάβασμα, Αθλητισμός αλλά και διασκέδαση όποτε έπρεπε φέτος στο 5ο Γ.ΕΛ.
 Που αλλού καλύτερα;